Samenvatting: Card Protection Plate van TMD Security beschermt geldautomaten tegen deep-insert skimmers en shimmers

March 9, 2016

Responsive image

SCHAFFHAUSEN, Zwitserland & PHILADELPHIA–(BUSINESS WIRE)–TMD Security, internationaal markt leider in antiskimtechnologie voor geldautomaten en betaalautomaten, heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn nieuwe Card Protection Plate (CPP) bescherming biedt tegen nieuwe skim- en shimapparaten in een geldautomaat of betaalautomaat.

Betaalautomaten in benzinestations zijn al langer doelwit van ‘intern skimmen’ en criminelen verleggen hun aandacht nu naar geldautomaten, waarbij ze gebruikmaken van dezelfde skimmiddelen. Daarnaast is melding gemaakt van het zogeheten shimmen van geldautomaten. Shimmers worden in de kaartlezer van een geldautomaat geplaatst, maar gebruiken een andere techniek. Ze kopiëren data van de magnetische strip niet fysiek, maar onderscheppen communicatie tussen de chip en de kaartlezer.

De CPP voorkomt het plaatsen van skim- of shimapparaten in de kaartlezer. Tegelijkertijd kan de betaalkaart van de consument bij een transactie nog altijd vrijelijk in en uit de automaat getransporteerd worden. Het is voor criminelen niet mogelijk de CPP te verwijderen of te verplaatsen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Category: Oil & Gas