Samenvatting: Moederbedrijf Prax Petroleum koopt brandstoffenterminal in Jarrow van Shell

March 10, 2016

Responsive image

WEYBRIDGE, Engeland–(BUSINESS WIRE)–State Oil heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn dochteronderneming, Prax Terminals, met succes de overname van de brandstoffenterminal van Shell in Jarrow heeft afgerond. De terminal ligt dicht bij Newcastle Upon Tyne. In de terminal van 40 duizend kubieke meter is diesel, stookolie, kerosine, benzine en luchtvaartbrandstof opgeslagen.

Sanjeev Kumar, algemeen directeur van State Oil, zei: “Deze overname laat zien dat de groep blijft streven naar het verwerven van strategische opslagplekken in het Verenigd Koninkrijk en andere delen van de wereld. Deze overnames voorzien de groep van het vermogen marktbewegingen te maximaliseren, arbitragekansen te benutten en synergie te creëren tussen de groothandels- en handelstakken van de groep. Uiteindelijk onderscheidt dit ons van een eenvoudige oliehandelaar. Dit is een nieuwe mijlpaal in de ambitie van de groep om een toonaangevend en dominante olie-onderneming met een portefeuille van opslaglocaties te worden.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Category: Oil & Gas