Samenvatting: Internationale coalitie kondigt rechtszaak tegen Petrobras et al in Spanje aan

February 10, 2016

Responsive image

MADRID–(BUSINESS WIRE)–De Asociación de Afectados de Petrobras, een in Madrid gevestigde aandeelhoudersvereniging, de International Securities Associations & Foundations Management Company for Damaged Petrobras Investors (Bolsa Madrid) Ltd. (ISAF Petrobras) en een coalitie van internationale advocatenkantoren, waaronder Cremades Calvo-Sotelo, Motley Rice en Lowey Dannenberg Cohen & Hart, maken bekend dat ze een strafrechtelijke procedure tegen Petroleo Brasileiro SA voorbereiden en komende weken een strafklacht willen indienen bij justitie in Madrid.

De aanklacht wordt ingediend door alle aandeelhouders van Petrobras die hun aandelen aan de Bolsa de Madrid (LATIBEX index) kochten en alle beleggers die aandelen aan de BOVESPA in Sao Paolo kochten maar deze aandelen via Iberclear naar Spanje brachten en verliezen hebben geleden wegens de vermoedelijk langlopende fraude door Petrobras et al. Petrobras is voor het grootste deel in handen van de Braziliaanse overheid.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Category: Oil & Gas